Twee jaar product owner @ ZORGI

Iets sneller dan ik zelf verwacht kreeg ik twee jaar geleden de vraag/de kans om door te groeien naar Product Owner Oazis ADT.

Ik heb zelf verschillende functionaliteiten mee helpen ontwikkelen, analyseren, testen in de afgelopen jaren binnen het ADT domein. Ik heb die kans met beide handen gegrepen, maar wel opnieuw met in mijn achterhoofd, kan ik dit wel?

Nu twee jaar later vervul ik nog steeds deze rol en is het mijn hoofdrol geworden, de overgang van developper naar business expert naar product owner heeft toch wel de tijd nodig gehad. En er staan mooie maar ook strategische beslissingen in het vooruitzicht.

Het omvormen van een monolithische on-prem applicatie naar een cloud module gebaseerde oplossing gaat niet over één nacht ijs.

Eén jaar Business Expert

Mei 2020, in volle lockdown, een ‘selectie’ proef om te kijken wat voor persoon ik ben en wat mijn sterktes en zwaktes zijn. Dit was nodig in het het kader van de beslissing die ik had genomen toen. Om namelijk het development werk wat achter mij te laten en de overstap te doen naar het business aspect van onze applicaties en processen. Maar wel nog steeds met de nadruk op het gehele patiënt administratie & ADT (opname, transfer en ontslag).

Ondertussen zijn we een jaartje verder en heb ik al veel bijgeleerd. Termen als Stakeholders, BPMN zijn geen onbekenden meer, focussen op de wat en waarom men een wijziging wil in het product of proces. Mede dankzij interne coaching van enkele experts.

Samen met enkele andere collega’s een “master” presentatie in elkaar steken van het product Oazis. Wat houdt het in, proces en functioneel. En van daaruit starten aan een plan voor de toekomst. Waar willen we naar toe met Oazis. Architecturaal, functioneel, …

Naast het analyse gedeelte ben ik ook verantwoordelijk geworden voor de ADT Study group, waarbij we samen met de klanten werken aan nieuwe ideeën en gedachten uitwisselen.

Toen alles begon had ik wel iets van “oei”, wat is dit en gaat ik niet te veel spijt hebben dat ik het technische aspect verlaat. Na een jaartje kan ik toch melden dat dit heel goed meegevallen is. Samen met het development team hebben we een overdracht voorzien, en ik blijf ook steeds voor hen bereikbaar.

één jaar telewerk

In mid maart werk ik bijna een jaar voltijds van thuis uit.
Waarom bijna denk je nu, in de versoepelingen tussen juni en augustus ben ik 1 – 2 dagen per week op kantoor geweest.

Even een reflectie, de eerste maanden waren niet makkelijk, vooral omdat de scholen ook allemaal dicht waren en ik dus zowel moest telewerken als voor mijn dochter zorgen. Gelukkig verstonden de meeste mensen het wel als ze even Elena in beeld zagen verschijnen tijdens een meeting. Onze woonkamer was even bureau/kinderopvang geworden.

Ook was het even wennen om zo 100% thuis te werken en om toch nog de boel operationeel te houden, het was wat zoeken voor ieder van ons. Maar als we er iets van geleerd hebben is dat telewerk de productiviteit niet heeft beïnvloed.

Sinds oktober heeft onze werkgever weer beslist om iedereen terug thuis te laten werken, want de cijfers gingen terug de verkeerde richting uit, en sindsdien ben ik ook niet meer op kantoor geweest.

Nu dat we een jaar later zijn, begint dit het toch te wegen, graag zou ik mijn collega’s nog eens in het echt zien, en een praatje maken aan de koffiezet en samen een middagwandeling maken.

ZORGI

Met de nieuwjaarsreceptie van 2020 kregen we het bericht dat Xperthis en Infohos hun toekomst samen zien en we dus één bedrijf worden.
Er is in 2020 achter de schermen al veel gebeurd om dit gedaan te krijgen, want de deadline ligt op 1 januari 2021.

Zo’n fusie gaat ook gepaard met een nieuw naam, wat zou deze worden? Blijft het Xperthis of Infohos. Wordt het een combinatie van de twee of iets totaal anders.
Met ons allen hebben we hier naar uitgekeken op om 1 december 2020 krijgen we eindelijk de nieuwe naam te horen en te zien.

ZORGI

Het is ZORGI geworden. Het betekent “zorgen voor” in het Esperanto.
Het is een simpel woord, met een universeel karakter. En dat is waarvoor we staan als organisatie.
We willen onze ziekenhuizen en zorgverleners zo een maximale ondersteuning bieden, zodat zij zich kunnen focussen op hun kerntaak, namelijk zorg verlenen.

En dat laatste komt heel duidelijk naar boven met de pandemie (Covid19) die er nu heerst.

Meer info op www.zorgi.be

Windows 10 / 11 lockscreen

In Windows 10 en 11 kan je het het scherm waar je jouw wachtwoord moet ingeven instellen zodat deze dynamische foto’s toont.

Deze afbeeldingen kan je lokaal terug vinden onder deze folder:
C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Local\Packages\Microsoft.Windows.ContentDeliveryManager_cw5n1h2txyewy\LocalState\Assets

je zal daar een heleboel bestanden vinden zonder een extensie.
Kopieer de bestanden naar een andere locatie en verander de naam (door F2) en voeg .jpg toe.